Tiny house, tiny onderhoud

Alles over tiny wonen
15-05-2024 - Leestijd: 4 min.

Delen:

Wonen in een tiny house lijkt erg simpel. Een klein huis met minder schoonmaakwerk en makkelijk te onderhouden. Maar hoe ‘makkelijk’ is het, en waar moet je allemaal denken als het aankomt op je tiny house? In een 'normale woning' is eens in de zoveel tijd ook onderhoud nodig. Soms moeten de kozijnen vervangen worden omdat het hout begon te rotten, de dakgoot is lek of de cv ketel doet het weer eens niet goed. Hoe zit het onderhoudt met een Cabini?

Het dak boven je hoofd

Het dak is je beschermer tegen weer en wind. Controleer jaarlijks op lekkages, beschadigingen en zorg dat de dakbedekking in topstaat is. Is je dak van metaal? Let dan op roestplekken. Bij een groen dak, houd het groen gezond en voorkom verstoppingen in de afwatering.

Klein maar fijn: De binnenruimte

In een tiny house is elke vierkante centimeter kostbaar. En elke vierkante centimeter wordt ook vaker gebruikt dan in een normale woning. De ruimte is kleiner en wordt dus intensiever benut. Het is daarom belangrijk om aan de volgende punten te denken

De kracht van isolatie

Goede isolatie is het geheim van een comfortabel tiny house, zowel in de zomer als in de winter. Check isolatiematerialen op beschadigingen en kieren, en vul deze waar nodig. Denk ook aan raam- en deurafdichtingen, die kunnen zorgen voor ongewenste tocht of warmteverlies.

Buitenboel aanpakken

Je tiny house staat misschien wel in de mooiste natuur, maar dat betekent ook blootstelling aan de buitenwereld. Controleer de buitenkant regelmatig op houtrot, verfbladders of andere beschadigingen. Een verse laag beits of verf kan niet alleen beschermen, maar geeft je tiny house ook een frisse uitstraling.

Kortom, onderhoud je tiny house met liefde en aandacht. Zo geniet je nog jaren van je compacte, comfortabele en duurzame thuis. En vergeet niet: Klein wonen, groot onderhoudsplezier!

Wil jij ook tiny gaan wonen?

Maak snel een afspraak!