Cabini Leopard

De Cabini Leopard is ontworpen om op te gaan in de omgeving en heeft een warme uitstraling dankzij de houten gevelbekleding. Het tiny house is modulair gebouwd waardoor de beschikbare ruimte optimaal wordt benut. De interieurelementen zijn allemaal gestandaardiseerd en modulair gebouwd zodat de beschikbare ruimte optimaal wordt benut. Door het toepassen van slimme ontwerpoplossingen is Cabini interieur in de beschikbare ruimte multifunctioneel te gebruiken.

30m²
Oppervlakte BVO
2
Kamers
Modern
Afwerking
A+++
Energielabel
92.000
Prijs vanaf
75.000
Casco prijs vanaf

De Cabini Leopard is een prachtige Cabini van 30m², ontworpen om volledig op te gaan in de natuur. Dankzij het platte dak en de glasopening aan de voorkant heb je het gevoel alsof je volledig omringd bent door de buitenlucht. Het ontwerp van de Cabini Leopard is op verschillende manieren aanpasbaar aan jouw persoonlijke wensen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor verschillende duurzame afwerkingen van de buitengevels.

Als het gaat om duurzaamheid, is de Cabini Leopard een uitstekende keuze. Het tiny house is gemaakt van hoogwaardige duurzame materialen en heeft energielabel A. De houtskeletbouw constructie is zelfdragend en alle materialen zijn beschermd tegen alle mogelijke weersinvloeden. Zo wordt ervoor gezorgd dat de Cabini er tot in lengte van jaren goed uit blijft zien.

Maatvoering en peilhoogten zijn indicatief
Maatvoering en peilhoogten zijn indicatief
Maatvoering en peilhoogten zijn indicatief

De Cabini Leopard is volledig zelfvoorzienend en off-grid. Het tiny house wordt standaard uitgevoerd met een warmtepomp en vloerverwarming en afhankelijk van het gebruik en seizoen hoeft er nog maar minimaal stroom worden verbruikt van het net. De Cabini is voorzien van een keuken en badkamer, die beide op een duurzame manier zijn ontworpen. De keuken heeft een betonnen en composiet keukenblad met een ingebouwde inductiekookplaat en verzonken rvs wasbak. De badkamer heeft een hangtoilet met inbouwreservoir, een wasbak en een royale douche.

Duurzame materialen

De ambitie is om Cabini’s te maken die er tot in lengte van jaren goed uit blijven zien. De kwaliteit van Cabini Leopard is toekomstbestendig en heeft energielabel A. Er worden duurzame materialen en goed te onderhouden materialen gebruikt om de levensduur te maximaliseren. Dit betekent dat alle materialen moeten worden beschermd tegen alle mogelijke weersinvloeden. Cabini heeft de voorkeur met het toepassen van hoogwaardig onbehandeld hout dat gelijkmatig vergrijst zonder groene of zwarte strepen, plekken of vlakken. De kozijnen en puien van Leopard worden gemaakt van hout of van aluminium. Grote puien hebben vouwdeuren of schuifdeuren om zo het contact tussen binnen en buiten te maximaliseren.

Alle slaap- en badkamers in Leopard hebben kozijnen met een deel vast glas en een draaiend deel. Het draaiend deel is bekleed met de gevelbekleding en dient voor ventilatie van de ruimte. De wanden/gevels worden zo slank mogelijk ontworpen met voldoende isolerend vermogen. In de wand worden damp-remmende en waterkerende lagen opgenomen om een optimale bouwfysische situatie te krijgen gedurende het gehele jaar. Aan de binnenzijde zijn de wanden afgewerkt met wit geschilderde houten beplating. De gevels zijn van onbehandeld Red Cedar lamellen of houten afwerking met lariks of Douglas planken in Zweeds rabat. De planken zijn fabrieksmatig gebeitst en kunnen in de toekomst met een milieuvriendelijke beits worden onderhouden. De scheidingswanden zijn van multiplex houten beplating met een verfijnde, maar zichtbare tekening. Deze wanden zijn voorzien van een transparante afwerking t.b.v. schoonmaak.

Het dak is voorzien van Red Cedar lamellen of geprofileerde metalen platen of een ander metalen afwerking. De dakplaten kunnen worden voorzien van een waterdichte en eenvoudige bevestiging voor warmtepanelen (t.b.v. de boiler). Aan de binnenzijde van de constructieve dakplaten is een houten plaat gemonteerd die, net als de binnenzijde van de gevels, wit is geschilderd. De vloeren zijn van Lewisplaat en beton als onderdeel van het prefab bouwdeel. Deze worden afgewerkt met een marmoleum, waarbij extra aandacht nodig is voor de naden en overgangen tussen de bouwdelen.

Keuken en badkamer

Keuken

De keuken is als meubel een belangrijk object in onze Leopard Cabini. In iedere Cabini zit een unieke en herkenbare keuken die bijdraagt aan een bijzondere beleving. De korpsen zijn standaard in materiaal en afmetingen. De deuren en panelen zijn van hout: eiken of multiplex (zoals de scheidings- wanden).

Badkamer

De badkamers verschillen per Cabini ontwerp in maat en voorzieningen. De basis badkamer heeft een hangtoilet met inbouwreservoir, een wasbak en een royale douche. Afhankelijk van het te kiezen luxe niveau kan er een apart toilet of een tweede badkamermeubel worden aangeboden. De vloeren en wanden hebben een naadloze polyester afwerking om vervuiling van bijv. tegelvoegen te voorkomen. De badkamers worden als prefab elementen in de Cabini ingebouwd. De douche heeft een hardglazen scheidingswand om spetteren te verminderen. In de douche bevindt zich een mechanische ventilatie met voldoende vermogen om lucht en vocht af te voeren.

Prijs

Cabini staat voor een turn-key realisatie met een vaste aanneemsom. Dat betekent dat wij vanaf prijzen hanteren voor onze complete uitvoeringen. Een Cabini heeft dus altijd een casco-prijs en de bijkomende kosten zijn voor ieder project en opdrachtgever variabel. Om toch een duidelijk beeld te geven van de totale kosten, geven wij graag een bandbreedte aan. Het is belangrijk dat er duidelijkheid is naar elkaar om een complete en passende vaste aanneemsom overeen te komen. Bij Cabini werken wij graag op basis van een open begroting zodat deze samenwerking geheel transparant kan plaatsvinden.

Cascokosten Cabini

Indirecte kosten
€ 9.775
Bouwplaatskosten
€ 1.200
Grondwerken
€ 1.260
Bouwkundig, funderingen
€ 2.615
Bouwkundig, ruwbouw
€ 14.020
Bouwkundig, metaalwerken
€ 2.400
Bouwkundig, gevelsystemen
€ 2.200
Kozijnen, ramen en deuren
€ 4.320
Dakbedekking
€ 2.010
Afbouw
€ 820
Afwerkingen
€ 2.340
Interieur
€ 19.750
Elektrotechnische installatie
€ 3.880
Werktuigbouw installatie
€ 9.825
TOTAAL kostprijs
€ 76.415
BTW 21%
€ 16.047
TOTAAL aanneemsom turn-key
€ 92.462
Interieur

Interieur

Alle Cabini ontwerpen zijn herkenbaar aan een kwalitatieve interieurlijn met een herkenbare kleuren pallet van natuurlijke tinten. De interieurelementen zijn allemaal gestandaardiseerd en modulair gebouwd zodat de beschikbare ruimte optimaal wordt benut. Door het toepassen van slimme ontwerpoplossingen is Cabini interieur in de beschikbare ruimte multifunctioneel te gebruiken. Naast een standaard huisstijl is ons specialisme om Cabini maatwerk voor onze opdrachtgevers te verzorgen.

Afwerkingen

De Leopard Cabini wordt standaard voorzien van een houten binnenwanden en plafonds die zijn afgelakt. De binnenkozijnen en deuren worden hierop afgestemd. Uiteraard is het voor elke opdrachtgever mogelijk om tijdens de ontwerpfase een eigen identiteit en sfeerbeleving te laten uitwerken. De mogelijkheden voor vloeren, wanden en plafonds zijn hiervoor onbeperkt qua materialisatie waar wij als Cabini interieurontwerpers de klant uitgebreid in kunnen adviseren.

Berging

De Leopard Cabini kan worden voorzien van een berging. In de berging worden alle installaties gemonteerd, zoals de meterkast, de elektrische (zonne)boiler en de wifi router. Indien er (elektrische) vloerverwarming wordt gebruikt bevinden zich aansluitpunten ook in de berging.

Ecologische footprint

Alle materialen waarvan onze Leopard Cabini wordt geproduceerd sluiten aan bij de landschappelijke omgeving en bij de duurzaamheidsambities van een schonere wereld met een circulaire economie.

Prefabricage

De Cabini’s worden zo veel mogelijk fabrieksmatig (geprefabriceerd) gemaakt. Hierdoor ontstaat een hogere kwaliteit van de Cabini als product en is de verstoring op de locatie door bouwactiviteiten zo gering mogelijk. Ook zorgt een modulaire geprefabriceerde productie voor verplaatsbaarheid van een Cabini in de toekomst. De maatvoering en vormgeving kan er toe leiden dat de Cabini’s in delen worden gemaakt en geleverd.

Ook is het denkbaar dat de cabins in delen (vloeren/wanden/dakvlakken etc) worden aangeleverd en op de locatie als een bouwpakket worden gemonteerd. Hierbij kan een badkamer als geprefabriceerde module in z’n geheel worden geleverd en geplaatst.

Een Cabini kan op een eenvoudige wijze over de weg worden getransporteerd en goed op locatie worden geplaatst met hijs- of til voorzieningen. Alle materialen van een Cabini voldoen aan recente milieu- en BENG-eisen en zijn volledig circulair zodat deze in de toekomst kunnen worden hergebruikt

Constructie

De Houtskeletbouw constructie van een Cabini is zo opgezet dat de bouwdelen zelfdragend zijn. De hoekpunten worden op een fundatie geplaatst. Dit kunnen stelcon-platen zijn die net onder het maaiveld zijn aangelegd of een stalen frame op demontabele schroefpalen. De bouwdelen zijn tevens ontworpen als stabiele constructie waarvoor geen aanvullende stabiliteitsvoorzieningen nodig zijn. Per Cabini ontwerp moet naar de lokale omstandigheden worden gekeken. Zo zullen per ontwerp de constructieve uitgangspunten variabel zijn.

De cabins moeten tevens worden berekend op de belastingen die geldend zijn in de omgeving waar ze worden geplaatst. Hierbij zijn windbelasting en grondcondities belangrijke rekenfactoren. De constructie opzet moet zo worden ontwikkeld dat met zo weinig mogelijk materiaal een veilige en solide cabin wordt gerealiseerd.

De materialen die voor alle cabins worden gebruikt sluiten aan bij de landschappelijke opzet.

Zelfvoorzienend

Een Cabini is ‘all-electric’ en ‘off-grid’. Dat betekent dat de Leopard Cabini bij normaal gebruik nagenoeg kan voorzien in haar eigen warmte- en koelvoorzieningen. Een Cabini wordt standaard uitgevoerd met een warmtepomp en vloerverwarming en afhankelijk van het gebruik en seizoen hoeft er nog maar minimaal stroom worden verbruikt van het net. Iedere ruimte heeft een WCD voor de aansluiting van elektrische radiatoren. Als alternatief kan infraroodverwarming worden toegepast. De warmwaterboiler bevindt zich nabij de badkamer en de keuken. Eventueel kan in de keuken een close-in boiler worden geplaatst voor direct warm watervoorziening.

De omvang van de elektrische installatie is afgestemd op modern gebruik van apparatuur. Er zijn voldoende WCD’s in alle ruimtes voor verlichting en voor het opladen van telefoons en laptops/tablets. In de keuken zijn voldoende WCD’s voor keukenapparatuur.

Er is vaste en verplaatsbare Philips HUE-verlichting in een Cabini. De verlichting is sfeervol en in het leefgedeelte ook regelbaar/dimbaar. Alle verlichting is Philips HUE / LED. De regeling is via schakelaars en dimmers. Optioneel kan de regeling plaatsvinden via IP/Wifi en bijvoorbeeld de Philips HUE app. Ook is er buitenverlichting (deels met bewegingssensoren) bij de entrees en op de vlonder. Een verlichtingsplan moet nog worden opgezet.

Als je op zoek bent naar een duurzaam en zelfvoorzienend tiny house dat opgaat in de natuur, dan is de Cabini Leopard een uitstekende keuze. De prijs van de Cabini Leopard is afhankelijk van jouw persoonlijke wensen en de gekozen afwerkingen, maar Cabini biedt een open begroting aan zodat deze samenwerking geheel transparant kan plaatsvinden.

De moderne en warme uitstraling van de Cabini Leopard zorgen voor een ultieme verbinding met de natuur
Martin Schipper
Partner van Cabini (Directeur Ideko interieurbouw)

Droomt u over uw eigen Cabini?

Kom langs voor een bakkie koffie