Cabini Pacific

De Cabini Pacific is een moderne tiny house die zorgt voor een sfeervolle belevenis te midden van de natuur. De houten gevelbekleding en de glazen opening aan de voorkant maken de Cabini Pacific een goed passend geheel in de omgeving. Het ontwerp is aanpasbaar zodat het aan uw persoonlijke wensen kan voldoen, en de buitengevels zijn ook met verschillende duurzame afwerkingen uit te voeren.

68m²
Oppervlakte BVO
4
Kamers
Modern
Afwerking
A+++
Energielabel
150.000
Prijs vanaf
120.000
Casco prijs vanaf

De Cabini Pacific biedt een complete woonbeleving op een oppervlakte van 68m², waarbij het platte dak zorgt voor een moderne uitstraling en de glasopening voor een verbinding met de natuur. De houten gevelbekleding geeft de Cabini Pacific een warme uitstraling en zorgt ervoor dat het opgaat in de omgeving.

De Cabini Pacific is uitgerust met duurzame materialen. De kwaliteit van Cabini Pacific is toekomstbestendig en heeft energielabel A. Er worden duurzame materialen en goed te onderhouden materialen gebruikt om de levensduur te maximaliseren. De Cabini's worden zo veel mogelijk fabrieksmatig (geprefabriceerd) gemaakt, hierdoor ontstaat een hogere kwaliteit van het tiny house als product en is de verstoring op de locatie door bouwactiviteiten zo gering mogelijk.

Maatvoering en peilhoogten zijn indicatief
Maatvoering en peilhoogten zijn indicatief
Maatvoering en peilhoogten zijn indicatief
Maatvoering en peilhoogten zijn indicatief

De Cabini Pacific is 'all-electric' en 'off-grid'. Dat betekent dat de Pacific Cabini bij normaal gebruik nagenoeg kan voorzien in haar eigen warmte- en koelvoorzieningen. Een Cabini wordt standaard uitgevoerd met een warmtepomp en vloerverwarming en afhankelijk van het gebruik en seizoen hoeft er nog maar minimaal stroom worden verbruikt van het net.

Duurzame materialen

De ambitie is om Cabini’s te maken die er tot in lengte van jaren goed uit blijven zien. De kwaliteit van Cabini Pacific is toekomstbestendig en heeft energielabel A. Er worden duurzame materialen en goed te onderhouden materialen gebruikt om de levensduur te maximaliseren. Dit betekent dat alle materialen moeten worden beschermd tegen alle mogelijke weersinvloeden. Cabini heeft de voorkeur met het toepassen van hoogwaardig onbehandeld hout dat gelijkmatig vergrijst zonder groene of zwarte strepen, plekken of vlakken. De kozijnen en puien van Pacific worden gemaakt van hout of van aluminium. Grote puien hebben vouwdeuren of schuifdeuren om zo het contact tussen binnen en buiten te maximaliseren.

Alle slaap- en badkamers in Pacific hebben kozijnen met een deel vast glas en een draaiend deel. Het draaiend deel is bekleed met de gevelbekleding en dient voor ventilatie van de ruimte. De wanden/gevels worden zo slank mogelijk ontworpen met voldoende isolerend vermogen. In de wand worden damp-remmende en waterkerende lagen opgenomen om een optimale bouwfysische situatie te krijgen gedurende het gehele jaar. Aan de binnenzijde zijn de wanden afgewerkt met wit geschilderde houten beplating. De gevels zijn van onbehandeld Red Cedar lamellen of houten afwerking met lariks of Douglas planken in Zweeds rabat. De planken zijn fabrieksmatig gebeitst en kunnen in de toekomst met een milieuvriendelijke beits worden onderhouden. De scheidingswanden zijn van multiplex houten beplating met een verfijnde, maar zichtbare tekening. Deze wanden zijn voorzien van een transparante afwerking t.b.v. schoonmaak.

Het dak is voorzien van Red Cedar lamellen of geprofileerde metalen platen of een ander metalen afwerking. De dakplaten kunnen worden voorzien van een waterdichte en eenvoudige bevestiging voor warmtepanelen (t.b.v. de boiler). Aan de binnenzijde van de constructieve dakplaten is een houten plaat gemonteerd die, net als de binnenzijde van de gevels, wit is geschilderd. De vloeren zijn van Lewisplaat en beton als onderdeel van het prefab bouwdeel. Deze worden afgewerkt met een marmoleum, waarbij extra aandacht nodig is voor de naden en overgangen tussen de bouwdelen.

Keuken en badkamer

Keuken

De keuken is als meubel een belangrijk object in onze Pacific Cabini. In iedere Cabini zit een unieke en herkenbare keuken die bijdraagt aan een bijzondere beleving. De korpsen zijn standaard in materiaal en afmetingen. De deuren en panelen zijn van hout: eiken of multiplex (zoals de scheidings- wanden).

Badkamer

De badkamers verschillen per Cabini ontwerp in maat en voorzieningen. De basis badkamer heeft een hangtoilet met inbouwreservoir, een wasbak en een royale douche. Afhankelijk van het te kiezen luxe niveau kan er een apart toilet of een tweede badkamermeubel worden aangeboden. De vloeren en wanden hebben een naadloze polyester afwerking om vervuiling van bijv. tegelvoegen te voorkomen. De badkamers worden als prefab elementen in de Cabini ingebouwd. De douche heeft een hardglazen scheidingswand om spetteren te verminderen. In de douche bevindt zich een mechanische ventilatie met voldoende vermogen om lucht en vocht af te voeren.

Prijs

Cabini staat voor een turn-key realisatie met een vaste aanneemsom. Dat betekent dat wij vanaf prijzen hanteren voor onze complete uitvoeringen. Een Cabini heeft dus altijd een casco-prijs en de bijkomende kosten zijn voor ieder project en opdrachtgever variabel. Om toch een duidelijk beeld te geven van de totale kosten, geven wij graag een bandbreedte aan. Het is belangrijk dat er duidelijkheid is naar elkaar om een complete en passende vaste aanneemsom overeen te komen. Bij Cabini werken wij graag op basis van een open begroting zodat deze samenwerking geheel transparant kan plaatsvinden.

Cascokosten Cabini

Indirecte kosten
€ 12.675
Bouwplaatskosten
€ 1.200
Terrein
€ 4.100
Grondwerken
€ 2.810
Bouwkundig, funderingen
€ 3.915
Bouwkundig, ruwbouw
€ 26.000
Bouwkundig, metaalwerken
€ 4.660
Bouwkundig, gevelsystemen
€ 4.580
Kozijnen, ramen en deuren
€ 8.200
Dakbedekking
€ 3.710
Afbouw
€ 1.740
Afwerkingen
€ 4.450
Interieur
€ 25.750
Elektrotechnische installatie
€ 6.300
Werktuigbouw installatie
€ 13.425
TOTAAL kostprijs
€ 123.515
BTW 21%
€ 25.938
TOTAAL aanneemsom turn-key
€ 149.453
Interieur

Interieur

Alle Cabini ontwerpen zijn herkenbaar aan een kwalitatieve interieurlijn met een herkenbare kleuren pallet van natuurlijke tinten. De interieurelementen zijn allemaal gestandaardiseerd en modulair gebouwd zodat de beschikbare ruimte optimaal wordt benut. Door het toepassen van slimme ontwerpoplossingen is Cabini interieur in de beschikbare ruimte multifunctioneel te gebruiken. Naast een standaard huisstijl is ons specialisme om Cabini maatwerk voor onze opdrachtgevers te verzorgen.

Afwerkingen

De Pacific Cabini wordt standaard voorzien van een houten binnenwanden en plafonds die zijn afgelakt. De binnenkozijnen en deuren worden hierop afgestemd. Uiteraard is het voor elke opdrachtgever mogelijk om tijdens de ontwerpfase een eigen identiteit en sfeerbeleving te laten uitwerken. De mogelijkheden voor vloeren, wanden en plafonds zijn hiervoor onbeperkt qua materialisatie waar wij als Cabini interieurontwerpers de klant uitgebreid in kunnen adviseren.

Berging

De Pacific Cabini kan worden voorzien van een berging. In de berging worden alle installaties gemonteerd, zoals de meterkast, de elektrische (zonne)boiler en de wifi router. Indien er (elektrische) vloerverwarming wordt gebruikt bevinden zich aansluitpunten ook in de berging.

Ecologische footprint

Alle materialen waarvan onze Pacific Cabini wordt geproduceerd sluiten aan bij de landschappelijke omgeving en bij de duurzaamheidsambities van een schonere wereld met een circulaire economie.

Prefabricage

De Cabini’s worden zo veel mogelijk fabrieksmatig (geprefabriceerd) gemaakt. Hierdoor ontstaat een hogere kwaliteit van de Cabini als product en is de verstoring op de locatie door bouwactiviteiten zo gering mogelijk. Ook zorgt een modulaire geprefabriceerde productie voor verplaatsbaarheid van een Cabini in de toekomst. De maatvoering en vormgeving kan er toe leiden dat de Cabini’s in delen worden gemaakt en geleverd.

Ook is het denkbaar dat de cabins in delen (vloeren/wanden/dakvlakken etc) worden aangeleverd en op de locatie als een bouwpakket worden gemonteerd. Hierbij kan een badkamer als geprefabriceerde module in z’n geheel worden geleverd en geplaatst.

Een Cabini kan op een eenvoudige wijze over de weg worden getransporteerd en goed op locatie worden geplaatst met hijs- of til voorzieningen. Alle materialen van een Cabini voldoen aan recente milieu- en BENG-eisen en zijn volledig circulair zodat deze in de toekomst kunnen worden hergebruikt

Constructie

De Houtskeletbouw constructie van een Cabini is zo opgezet dat de bouwdelen zelfdragend zijn. De hoekpunten worden op een fundatie geplaatst. Dit kunnen stelcon-platen zijn die net onder het maaiveld zijn aangelegd of een stalen frame op demontabele schroefpalen. De bouwdelen zijn tevens ontworpen als stabiele constructie waarvoor geen aanvullende stabiliteitsvoorzieningen nodig zijn. Per Cabini ontwerp moet naar de lokale omstandigheden worden gekeken. Zo zullen per ontwerp de constructieve uitgangspunten variabel zijn.

De cabins moeten tevens worden berekend op de belastingen die geldend zijn in de omgeving waar ze worden geplaatst. Hierbij zijn windbelasting en grondcondities belangrijke rekenfactoren. De constructie opzet moet zo worden ontwikkeld dat met zo weinig mogelijk materiaal een veilige en solide cabin wordt gerealiseerd.

De materialen die voor alle cabins worden gebruikt sluiten aan bij de landschappelijke opzet.

Zelfvoorzienend

Een Cabini is ‘all-electric’ en ‘off-grid’. Dat betekent dat de Pacific Cabini bij normaal gebruik nagenoeg kan voorzien in haar eigen warmte- en koelvoorzieningen. Een Cabini wordt standaard uitgevoerd met een warmtepomp en vloerverwarming en afhankelijk van het gebruik en seizoen hoeft er nog maar minimaal stroom worden verbruikt van het net. Iedere ruimte heeft een WCD voor de aansluiting van elektrische radiatoren. Als alternatief kan infraroodverwarming worden toegepast. De warmwaterboiler bevindt zich nabij de badkamer en de keuken. Eventueel kan in de keuken een close-in boiler worden geplaatst voor direct warm watervoorziening.

De omvang van de elektrische installatie is afgestemd op modern gebruik van apparatuur. Er zijn voldoende WCD’s in alle ruimtes voor verlichting en voor het opladen van telefoons en laptops/tablets. In de keuken zijn voldoende WCD’s voor keukenapparatuur.

Er is vaste en verplaatsbare Philips HUE-verlichting in een Cabini. De verlichting is sfeervol en in het leefgedeelte ook regelbaar/dimbaar. Alle verlichting is Philips HUE / LED. De regeling is via schakelaars en dimmers. Optioneel kan de regeling plaatsvinden via IP/Wifi en bijvoorbeeld de Philips HUE app. Ook is er buitenverlichting (deels met bewegingssensoren) bij de entrees en op de vlonder. Een verlichtingsplan moet nog worden opgezet.

Kortom, de Cabini Pacific is een moderne, duurzame en comfortabele manier van leven te midden van de natuur met een tiny house.

De moderne en warme uitstraling van de Cabini Pacific zorgen voor een ultieme verbinding met de natuur
Martin Schipper
Partner van Cabini (Directeur Ideko interieurbouw)

Droomt u over uw eigen Cabini?

Kom langs voor een bakkie koffie